Casa Solutions
Uw partner in IT en 3D oplossingen

Totaal Oplossingen

Storing-zoeker/melder

Electric Comfort BV. is een bedrijf wat elektrische vloerverwarming legt voor badkamers, koel- en vriescellen en hellingbanen. Bij de laatste twee wordt de vloerverwarming aangebracht voor het beton storten. Aangezien dit er ruw aan toe kan gaan bleef er altijd een medewerker van Electric Comfort aanwezig bij het beton storten om de vloerverwarmingselementen door te meten. Het is immers makkelijker om een element te vervangen als het beton nog niet is uitgehard. Met deze storing-zoeker/melder worden alle elementen de gehele tijd doorgemeten en krijgen de medewerkers van Electric Comfort een SMS wanneer er een storing wordt gedetecteerd. In de SMS staat vermeld welk element een storing heeft. Ook zal er een zoemer afgaan om de aanwezige mensen te informeren over een storing. Op het LCD scherm is ook te lezen welk element een storing vertoont. 

In totaal zijn er 8 elementen tegelijk te meten. De schakelaars kunnen worden afgedekt, zodat de ingeschakelde elementen niet kunnen worden uitgeschakeld door onbevoegden. De enige schakelaar die niet wordt afgedekt is de schakelaar die het achtergrondlicht van het LCD-scherm schakelt. Dit voor een langere accuduur. 

De storing-zoeker/melder bespaart Electric Comfort een werkdag aan uren per klus. Dat bespaart dus een hoop tijd en geld. We zijn blij deze opdracht te hebben mogen doen!

Podiumdelen Jongeren Organisatie Lettele(JOL)

Jongeren Organisatie Lettele had 14 podiumdelen en dat was net te weinig om een band op te laten spelen. Van de podiumdelen waren geen 3D of 2D tekeningen en ook op internet waren dergelijke podiumdelen nergens te vinden. Om een offerte aan te vragen bij een metaalbewerkingsbedrijf hadden ze werktekeningen nodig. Om geen geld kwijt te zijn aan het natekenen van het product hebben we deze dienst vrijwillig aan Jongeren Organisatie Lettele verleend.

 Muntenteller

Hieronder ziet u de Muntenteller die we hebben gemaakt voor SECL, Stichting Evenementen Commissie Lettele, wat jaarlijks een Paasvuur, Koningsdag en de Lettelse Kermis organiseert. Bij deze evenementen worden munten verkocht en wat is nou makkelijker dan een apparaat wat de munten voor u telt. Onder de foto meer over de werking.

In de zwarte koker kunnen 65 munten opgeslagen worden en liggen als één stapel bovenop elkaar. Elke keer al de verkoper munten nodig heeft typt hij het aantal munten dat hij nodig heeft in op het keypad en sluit af met een sterretje. Zo weet het brein(de microcontroller) in het apparaat dat de verkoper klaar is met typen en begint hij met het uitgeven van munten. Dit gebeurt door en servomotor die aangestuurd wordt door het brein en elke keer één munt onder de stapel uit schuift bij een uitgaande beweging van de servo. Als de servo weer in zijn beginpositie is geeft hij de overige munten in de opslag 200 milliseconden om naar beneden te bewegen en zal hij weer een uitgaande beweging maken. Deze bewegingen zal hij net zo lang maken tot hij het aantal gewenste munten van de verkoper heeft bereikt of de opslag leeg is. Bij een lege opslag kan je er gemakkelijk een nieuwe volle opslag op schuiven en doorgaan met de verkoop.

Heeft de muntenteller het aantal munten uitgegeven die de verkoper heeft ingetypt. Dan zal de verkoopbedrag van op het LCD-scherm komen te staan. Heeft de verkoper een fout gemaakt bij het intypen drukt hij op het hekje en kan hij opnieuw beginnen om het gewenste aantal munten in te typen.

Techische specificaties:
Arduino Microcontroller.
4x4 Matrix Keypad.
Y-3009 Servomotor.
Voeding 230VAC ingang->6VDC Uitgang.
16x2 LCD-scherm Blauw/wit.
Behuizing is volledig 3D geprint en kan dus voor bijna elk muntsoort worden ontworpen en 3D-geprint.

Heeft u interesse in dit product voor uw organisatie of heeft u verdere vragen. Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onze mail adressen die je beide op het tabblad ''Contact'' kunt vinden.

Heeft u meer vragen of opmerkingen over de opgeleverde producten/diensten die we hebben opgeleverd?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via de Mail die u beide kan vinden op het tabblad Contact.